I hate life

Twee weken geleden schreef ik een bericht met als kop I hate rules. Het was een van de ludieke teksten die kerken in Singapore gebruikten tijdens een grootse campagne voor God. Als zo’n bericht Nederland bereikt, bereikt het natuurlijk ook Amerika. Dat bracht Lifechurch.tv blijkbaar op een idee. Ook zij bedachten een campagne, die grote overeenkomsten vertoont in stijl en benadering. Het enige verschil is dat God niet het woord krijgt, maar Satan…

Wie naar de website Satanhateslife.com gaat, leest welke gedachte achter deze campagne zit. Er wordt niet veel openlijk over Satan gesproken. Ik moet toegeven dat ik me er zelf ook niet altijd makkelijk bij voel. Toch kan het geen kwaad om je eens te verplaatsen in de gedachten van je vijand. Je ogen ervoor sluiten is in ieder geval het meest naïeve wat je kunt doen.

Eigen kracht
In Singapore stuitte de makers op tegenstand van de overheid. De Amerikanen ondervonden vooral problemen met de exploitanten van billboards. Gelukkig kwamen ze er na veel compromissen toch uit. Wel jammer, want erg sterk zijn de teksten daardoor niet. Marketingtechnisch weet ik ook niet of dit de meest geniale manier is om God en de kerk onder de aandacht te brengen. Wat dat betreft was de campagne in Singapore sympathieker, positiever, grappiger en gingen zij meer uit van ‘hun eigen’ kracht.

Al met al vind ik deze variant niet briljant. Het concept had beter uitgewerkt kunnen worden. Ik ben benieuwd welke kerk volgt met een dergelijk concept. En wie is dan de afzender? Mozes? Jozef? David? Ruth? Maria? Of krijgt God gewoon weer het woord?

Deel met:

Reageer: