Principe Priesters

Principes zijn een waardevol goed. Wie ze heeft, heeft houvast om keuzes te maken. Wie ze niet heeft, heeft houvast om niet na te denken. Gelukkig heb ik van huis uit principes meegekregen en ben vrijgelaten om zelf principes te ontwikkelen. Bovendien geloof ik dat God mij een mooi handvat heeft gegeven voor de invulling van mijn leven. Die adviezen laat ik graag leidend zijn bij de ontwikkeling van mijn principes.

Er is alleen een verschil tussen principes en principes. Volgens Van Dale zijn principes een ‘grondbeginsel’. Geen mening, maar een diepe overtuiging. Toch zijn er mensen die elk voorval opblazen tot een principiële ballon die wel moet klappen. Prima, maar ik verbaas me er telkens weer over.

Enkele duizenden klanten van ABN AMRO zijn de afgelopen maanden overgestapt naar de Rabobank. Zij vonden het overnamegevecht een argument om een principieel betoog te houden op verjaardagen en barbecues. De zomer is nog niet voorbij of hun fijngevoeligheid dwingt hen ertoe als een soort missionaris weer een andere bank te zoeken. De Rabobank is namelijk direct verantwoordelijk voor de Rasmussen-affaire en daarom niet betrouwbaar. Serieus, ze bestaan!

Ik ben vanochtend bij mijn Rabobank geweest, en heb al mijn rekeningen daar opgezegd, mijn Hypotheek elders afgesloten, verzekeringen geannuleerd, etc. Ik ben geen Rabobankklant meer.
Bron: Stand.nl

Waar moet deze stakker nu heen? De Postbank gaat op in de grote, internationale ING Bank. Fortis koopt ABN AMRO. DSB lijkt eindelijk betrouwbaar met Gerrit Zalm, maar wat als een AZ-speler een grove overtreding maakt en rood krijgt?

Principe priesters zijn niet meer dan zelf geroepen geestelijke leiders van impulsieve bewegingen zonder volgelingen en toekomst.

Deel met:

Reageer: