Gambia ja!

Gambia in West Afrika, ook wel ‘the smiling coast’, was voor twee weken mijn landje. Reisorganisatie Beter-Uit zorgde voor 23 reisgenoten en een perfecte organisatie. Nou ja, ze hebben ons lot in de handen van de juiste Afrikanen gelegd. Natuurlijk mag ik Henk-Jaap als reisleider niet vergeten.

Op de heenweg schrok ik bij aankomst even van de hitte. Alsof de motor van het vliegtuig de hele landingsbaan verwarmde. En op het moment dat we eindelijk in bed lagen, stopte de airco er al snel mee… Ook de ventilator begaf het. De receptie was niet van plan dat te fixen. ‘It’s for the fun’ kregen we te horen… Geloof me, dan zakt het enige broekje dat je nog aan hebt in de hitte echt van je blanke kont. Later is alles opgelost.

Gelukkig bracht het regenseizoen ons regelmatig verkoeling. Best apart als het grasveld voor je balkon ’s ochtends opeens een meer is… Toch was het een bijzonder relaxte vakantie met veel zon en cultuur. Heel willem voelde ik me niet op de wij-komen-kijken-hoe-veel-slechter-jullie-het-hebben-momenten. M’n geweten werd wat rustiger nadat ik me realiseerde dat we de plaatselijke economie een impuls hebben gegeven.

Al met al was het een bijzondere reis en nu weet ik ook eindelijk waarom Afrikanen zo hard rennen!

Deel met:

Reageer: