Pastors hate beer. Yeah right.

De Nieuw-Zeelandse bierbrouwer Tui voert sinds 1994 succesvol campagne met Yeah right. Humoristische, ironische quotes worden steevast opgevolgd met Yeah right. Het succes zit ‘m in de actualiteit van de quotes en het opzoeken van de rand, die je dan soms ‘per ongeluk’ overschrijdt. Camilla for Queen? Yeah right.

Deze campagne op zich heeft al genoeg in zich om een post over te schrijven. Het verhaal dat een kiwi-kerkje toevoegde, maakt het nóg interessanter. De Bethlehem Community Church vatte het plan op om de succesvolle billboards als uitgangspunt te nemen om haar eigen boodschap mee te communiceren. Dan krijg je dit.

Uiteindelijk zijn het niet deze billboard, maar is het de conversatie die ontstond tussen beide organisaties die deze case boeiend maakt. Er verstreken acht mooie jaren voordat de evangelie-billboards op het bureau van de Tui’s marketing manager Jarrod Bear terecht kwamen. Einde verhaal? Nee.

Toen voorganger Jim Wallace werd gevraagd of hij bang was voor de reactie van de brouwerij vertelde hij bereid te zijn zich te verontschuldigen als de biergrootmacht zich beledigd voelde. Dat is humor. Een kerk die iemand beledigt en z’n excuses aanbiedt.

Zo ver kwam het niet. Ook al was Tui’s eerste reactie niet positief. De billboards moesten verdwijnen. Gelukkig vonden de twee elkaar na een kort relletje onder het genot van een biertje en deed Tui meer dan van haar verwacht kon worden. Tui vroeg haar dure reclameboys van Saachi & Saachi een nieuw billboard-format te ontwikkelen, voor de kerk!

En zo bezegelden de twee onmogelijke vrienden hun ‘vriendschap’. De kerk was verlost van haar billboardprobleem. Het biermerk van de kerk. Mooi, zo’n vriendschap. Een win-win-situatie?

Deel met:

3 reacties

  1. ja, dat lijkt idd een win-win. dank voor de mooie plaatjes en jouw mening erover :) lekker bezig *slurp* (en jij bent niet eens een echte bierdrinker!)

  2. Mooi! Goede post! Maar eh….een kiwi-kerkje? Waar heb je dat vandaag?

  3. @Geert, bij jou staat het alcoholaltaar dus nog in de kamer?

    @Patrick, omdat ongeveer 75% van alle kiwi’s uit Nieuw-Zeeland komt, worden haar inwoners ook wel “kiwi’s” genoemd. Dus dan krijg je een kiwi-kerk!

Reageer: