De Connexxion Trammedley

Vroeger hadden we “tjoeke-tjoeke-tuut-tuut”. In 1804 mogelijk gemaakt door George Stephenson. Zo’n 75 jaar later gaf Ernst Werner von Siemens de elektrische trein het laatste zetje. “Kedegedeng-kedegedeng” was geboren. Anno 2010 staat Connexxion de verdere evolutie van de trein niet in de weg.

De afgestudeerde technici van het vervoersbedrijf zetten sinds afgelopen zomer speakers in om aan de geluidsbeleving van de Utrechtse sneltram een hele nieuwe dimensie toe te voegen: de Connexxion Trammedley! Hij gaat als volgt:

Bing-bing.
Niet meer instappen.

Reist u met een ov-chipkaart?
Vergeet dan niet uit te checken.

Halte ……
Let op de afstap bij het uitstappen.
) x het aantal haltes

Gemiddeld duurt een couplet zo’n 15 seconden. Als je, zoals ik, 12 haltes/20 minuten zit, neemt het lied maar liefst 15% van je tramrit in beslag. VIJF-TIEN procent! Connexxion, ik doe drie suggesties:

1. Jullie stoppen met de redelijk vervelende volledigheidsdrang.
2. Jullie behouden het, maar geen strategisch strippenkaartreizertje krijgt ooit nog een boete.
3. Jullie herschrijven de originele versie inclusief:

Reist u met een strippenkaart?
Vergeet dan niet te stempelen.

Deel met:

Reageer: