Politiek in je schedel.

George W. Bush in zijn memoires Cruciale beslissingen over het aanstellen van Bob Gates als vervanger van Donald Rumsfeld:

Ik wist vrijwel zeker dat ik de juiste persoon had gevonden voor de baan. Maar ik zat een beetje met de timing. Over een paar weken zouden de tussentijdse verkiezingen van 2006 plaatsvinden. Als ik op dat moment van minister van Defensie wisselde, zou dat de indruk wekken alsof ik militaire beslissingen nam met in mijn achterhoofd de politiek. Ik besloot pas na de verkiezingen te handelen.

Ok, dus als je tot een geschikt moment wacht, heb je geen politiek in je schedel? Was uitstel het beste voor zijn land? Of stiekem toch best handig voor zijn Witte Huis-reputatie? Volgens mij bewijst hij dat de gedachte aan politiek het bij voorbaat onmogelijk maakt niet zo te handelen. Hoe oprecht Bush junior ook denkt dat zijn beslissing oprecht was.

Deel met:

Reageer: