De ramp om Egyptenaar te zijn.

Wie ergens lijn in ontdekt, kan profetische voorspellingen doen. Het helpt je de wereld te waarschuwen voor een dodelijke afloop, zoals in Egypte. Mubarak doet me namelijk denken aan een andere grote in de geschiedenis van deze piramidestaat. De farao waar Mozes het met Gods staf tegen opnam.

Ik voorspel je dit. De protesten houden aan. Als antwoord trekt Mubarak de touwtjes van zijn wil nog wat strakker. De onderdrukten zuchten, maar strijden door. Intussen belt Obama tien keer naar Caïro. Mubarak geeft geen krimp. Op een paar laffe beloften na. Dus nemen de rampen in aantal en rampzaligheid toe. Met als klap op de vuurpijl veel doden. Heel veel doden. Zo veel zelfs dat het bloed ook familie Mubarak treft.

Pas dan ziet hij dat de macht waartegen hij strijdt sterker is en geeft zich gewonnen. Het volk kan terug naar hún land. Maar zodra Mubarak beseft dat het definitief is gedaan, doet hij een laatste poging zijn macht te herstellen. Zijn aanhangers stappen nog één keer op. Achter de feestende massa aan, die hen als een vloedgolf met paard en al de Nijl in zal drijven.

En het bevrijde volk? Dat loopt nog minimaal 40 jaar te klagen.

Deel met:

1 reactie

  1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Jacco Vlastuin, Theo Snip. Theo Snip heeft gezegd: RT @jaccovlastuin: RT @willembikker: Ik heb het voorspeld… Zo zal het aflopen in Egypte: http://bit.ly/hWooFj [...]

Reageer: