Beste Prof. Amillo,

Prof AmilloBedankt voor de flyer die ik vanmorgen in mijn brievenbus vond. Hij viel bijna niet op tussen twee folderpakketten. Was dat even zonde geweest. Gelukkig ging het goed. Ik voel me vereerd post van u te krijgen. De “beroemste medium, gespecialiseerd” zoals u mooi omschrijft.

Ik ben onder de indruk van de specialismen waarin u gespecialiseerd bent. U komt wat bescheiden over. Daar lijkt me geen reden voor. U heeft meer weg van een allrounder. Liefde, geluk, werk, examen, partner, relatie, zaken, inkomen, impotentie en onvruchtbaarheid. U bent opgewassen tegen “elk gevaar”. U zorgt voor bescherming en een oplossing. Binnen 48 uur. En dat op een klein, geprint papiertje.

Helaas, ik heb momenteel geen problemen, van dien aard. Daarom heb ik u niet gebeld. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik meestal met m’n problemen naar iemand anders ga. Hij maakt me niet altijd binnen 48 uur gelukkig, maar is wel 24 uur per dag bereikbaar. Hij maakt examens niet als ik niet leer, maar laat mij toch nooit zakken. Hij garandeert niet dat ik de liefde van mijn leven vind, maar geeft wel liefde voor mijn leven. Hij werkt niet altijd mee aan succesvolle carrières, maar weet wel waar mijn talent past. Dat mis ik een beetje bij u. U ziet vooral mijn problemen.

Een probleemloos leven kan nog steeds hopeloos zijn. Een leven vol problemen kan hoopvol zijn. U heeft een probleemloos leven. Ik heb hoop. Omdat Hij mij ziet.

Vriendelijke groet,

Willem

 

Deel met:

5 reacties

 1. :-) Tof inzicht, tof beschreven!

 2. Hoi Willem,

  Ook ik kreeg vanavond (!!) dit briefje in de bus. Ik heb je blog gedeeld via Facebook. Mooi stukje tekst zo!

  groeten,

  Marion

 3. Ha Marion,
  Nog steeds actief dus… Is het brief nog steeds hetzelfde?
  Groet,
  Willem

 4. Lol, kreeg dit briefje ook vanochtend in de bus. Wat ik dan wel weer erg grappig vind is dat iemand die gelooft in “god” dit onzin vind. Behalve als god het zelf doet natuurlijk. Want die kan het wel echt. De ironie…

 5. Ook wij kregen gister briefje van deze prof. Zie Tros opgelicht!

Reageer: