Media verzieken alles

Media verzieken allesVorige week ontstond er na de rellen in Haren een interessante discussie. De media zouden er verantwoordelijk voor zijn. Zonder berichtgeving was er immers niemand naar Groningen gekomen. Het mooie was: de media stonden weer op de voorste rij.

Toch vond ik het onzin. Dat de media verantwoordelijk zijn. Als ze er al verantwoordelijk voor zijn, is dat omdat ze deze jongeren al in een veel eerder stadium hebben verziekt. Vanaf een jaar of drie. Tot vandaag het kwartje bij me viel. In de auto. Na het nieuws op Radio 1. Media verzieken inderdaad alles. Ziek gewoon. Opeens zie ik het overal.

Zonder media was Samsom nu echt niet in onderhandeling met Rutte. Andersom trouwens ook niet. Geen woord in de campagnes is spontaan. De media presenteert ons trekpoppen. Wij stemmen in. Ziek. Banken gaven de voorzet, de media kopten de economie hard de grond in. Alsof je een kouwtje vat en vervolgens door een verkeerd kuurtje terminaal in het ziekenhuis belandt. Ziek. Een zelfmoordaanslag is niets in vergelijking met de mediaexplosie die daarop volgt. Het spoor van vernieling heeft niets meer te maken met de plaats van het delict. Ziek. Rooney is na twee assists op Van Persie opeens “zijn beste vriend”. Wat moet zijn echte beste vriend zich afgetrapt voelen. Ziek. Morgen vreten miljoenen dieren zich vol met knabbelstokken en Wiskas-brokken. Niet omdat baasjes zelf op dat idee kwamen. Al is dat wel goed voor de economie, arme kindjes in Afrika verhongeren. Ziek. Wat ik overigens weet door de media… Ziek.

Moet ik doorgaan? Nee. Ik ben er klaar mee. Ik ben er ziek van. Media verzieken alles. Ook mijn humeur. Met het weerbericht voor de komende dagen. Na het nieuws op Radio 1.

Deel met:

3 reacties

  1. Tja. Jij hebt genoeg eten, de kindjes in Afrika hebben mooi weer. Je kunt niet alles hebben..

  2. Mmm. Misschien kun je niet alles hebben, maar wel meer. We kunnen ze eens bellen. Denk dat we allebei wel bereid zijn wat van dat goede in te leveren om de ander te helpen. Toch?

  3. Uiteraard, dat zou de wereld weer wat in balans brengen. En gedeelde vreugd is per slot van rekening ook nog dubbele vreugd. Dus, gauw bellen naar de algemene servicelijn van Afrika. Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

Reageer: