De vloek van haar buik

AppelWaar de vrouw een mirakel is, is haar buik een mysterie. Het ene moment lacht ze me toe. Betovert me. Belooft me goud. Het andere moment kijkt ze me minachtend aan. Lacht me uit. Brandt mijn zelfvertrouwen weg met de glans rond haar navel.

Recent werd er om mijn buik gelachen door vrouwen. Het deed me weinig. Tot ik er langer over nadacht en me ging realiseren hoe onze buiken uit elkaar zijn gegroeid. En dat moet je niet lichtzinnig opvatten. De oorzaak ervan ligt dichter bij het ontstaan van de mens dan je denkt.

Vrouwen praten elkaar leugens aan over hun buiken, mannen mogen er nooit een eerlijk woord over spreken. Dus zwijgen mannen, terwijl vrouwen het vanzelfsprekend achten dat de mannenbuik een lachwekkend gespreksonderwerp is. Vrouwen verwachten dat mannen hun buiken in toom houden. Veel mannen houden juist van een kilootje meer. De lelijkste buiken pronken onder het stugge haar van mannen, maar onder de zachte huid van vrouwen schuilen de meest hardnekkige issues.

Dit overdenkende, zag ik meer en meer hoe fout het is met de vrouwenbuik. Er lijkt wel een vloek op te liggen. Een vermoeden dat meer waarheid in zich draagt dan mij lief is. Eva at van de verboden vrucht. De gevolgen waren desastreus. Een vloek kwam over het land van de man, maar vooral over de buik van de vrouw. Nooit zou ze zonder pijn haar zwangere buik verliezen. Dat de echte straf pas daarna komt, heeft niemand ooit voorzien: het buikje.

 

Deel met:

Reageer: